Marketing

 

Marketing

CPQ Factory levert de juiste configurator voor uw organisatie: de perfecte marketingtool waarmee het bezoekersaantal van uw site stijgt en uw omzet verhoogt. Daarnaast geeft CPQ Factory gedegen marketingadvies om uw klantsucces te optimaliseren.

Teksten & SEO

Search engine optimization of kortweg SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing. Deze werkwijze is bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Hierbij worden onder andere relevante trefwoorden, trefwoordcombinaties en zoektermen ingezet. Het spreekt voor zich dat een hogere ranking in de zoekresultaten tot hogere bezoekersaantallen leidt – en dus tot meer omzet.

 

De CPQ-tekstschrijver/editor levert SEO-geoptimaliseerde teksten, zodat de webpagina hoog scoort in de organische zoekresultaten van zoekmachines. De website wordt daardoor beter gevonden, hetgeen leidt tot hogere bezoekersaantallen en meer omzet.

Tegelijkertijd zijn de teksten helder geschreven en de woorden op de juiste manier gespeld volgens het Groene Boekje. Een prettig leesbare site zorgt er immers voor dat de bezoeker geïnteresseerd blijft, waardoor de kans op een bestelling of opdracht duidelijk toeneemt.

Vertalen

Wilt u uitbreiden naar het buitenland? De CPQ-vertaler zorgt ervoor dat uw website in het Frans, Duits of Engels wordt vertaald. Daarnaast biedt CPQ Factory taalondersteuning bij het onderhouden van uw contacten in het buitenland of de Frans-, Duits- en/of Engelstalige supportafdeling van uw organisatie.

Heeft u al een Franstalige, Duitstalige of Engelstalige website, maar bent u niet zeker van de taalkundige kwaliteit? We checken alle teksten en zorgen dat uw website door iedere taalcriticus gezien mag worden.

A/B-testen

Door middel van een A/B-test worden twee (of meerdere) varianten van een website met elkaar vergeleken. Gebruikers worden gerandomiseerd ingedeeld in verschillende groepen, waarbij elke groep een andere versie van de website krijgt voorgeschoteld. De controlegroep die een ongewijzigde versie van de website te zien krijgt, wordt traditioneel aangeduid met de letter “A” en de groep die de variant ziet met de letter “B”. Door het gedrag van gebruikers in verschillende groepen te meten en met elkaar te vergelijken kan worden bepaald welke opzet, A of B, het gewenste doel – vaak de hoogste omzet – het best benadert.

 

In de praktijk wordt de A/B-test onder meer gebruikt bij de optimalisatie van conversie op websites, binnen e-nieuwsbrieven, bij advertenties en binnen de direct marketing. Door websites en nieuwsbrieven anders in te delen kan het conversiepercentage wijzigen. De A/B-test geeft hierbij aan welke indeling leidt tot hogere conversies en welke niet.

 

Benieuwd wat de A/B-test voor uw website oplevert? Neem contact met ons op!

Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze informatie kan een webmaster eventuele reclamecampagnes of zelfs delen van de website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker.

 

Een grondige analyse van uw website verhoogt uw kans op succes èn omzet.

Onze marketeers helpen u graag op weg!

Neem contact opNeem contact op